E: info@homeopathiekindendier.nl
Telefonisch spreekuur 18.30-19.00 u
Consult volgens afspraak
T 033 472 3813
Irma Janssen, Klassiek Homeopate
 
 
Home
Wie ben ik
Homeopathie
Consulten
Kinderen
Dieren
Vaccineren
Tropen
Links
Contact
Vaccineren en homeopathie

Het lijkt zo eenvoudig, een prikje en we worden niet meer ziek. In de jaren 50 is men in Nederland begonnen met de invoering van vaccinaties tegen een aantal ziektes, te weten Difterie, Kinkhoest, Tetanus en Polio. Inmiddels zijn daar ook de BMR (Bof/ Mazelen/ Rode Hond), HIB (Haemophilus Influenzae Type b) en Hepatitis B bijgekomen. Meer vaccinaties zullen de komende jaren nog volgen. In Nederland is vaccineren niet verplicht en kan elke ouder zelf bepalen of, wanneer en welke vaccinatie het kind krijgt.

Steeds meer ouders vragen zich af of vaccineren wel nuttig is en wat de mogelijke nadelige effecten op korte en lange termijn zijn. Daarnaast maakt het beperkende schema waarbinnen vaccinaties vergoed worden (zie website AWBZ) het moeilijker voor ouders een eigen keuze te maken.

De NVKP, Nederlands Vereniging Kritisch Prikken is in 1994 door een aantal mensen opgericht om ouders/ verzorgers/ belangstellenden te informeren over vaccineren en de mogelijke schadelijke gevolgen.

Als wijkverpleegkundige kreeg ik op het consultatiebureau geregeld de vraag of klachten van kinderen door een vaccinatie konden komen. Ik moest het antwoord schuldig blijven daar ik geen informatie had van het RIVM over de verschillende vaccinaties. Uiteindelijk ben ik mij in het onderwerp gaan verdiepen en ontstond er bij mij steeds meer twijfel naarmate ik meer literatuur bestudeerde.
Ik raakte meer en meer overtuigd dat vaccineren niet 100% veilig is, dat kinderen mogelijk geen antistoffen maken en een groot aantal kinderen klachten ervaren sinds een vaccinatie. Je kunt hierbij denken aan; terugkerende verkoudheden, oorontstekingen, stuipen, slaapproblemen, ontwikkelingsstagnatie en gedragsproblemen.

In de praktijk behandel ik kinderen met klachten na een vaccinatie, begeleid ik het vaccineren homeopathisch en geef ik voorlichting over gezondheid, kinderziektes en vaccinaties. Ik ben niet tegen vaccineren, maar ik vind dat ouders te weinig informatie en keuzemogelijkheden krijgen.

Voor uitgebreidere informatie verwijs ik graag naar de website van de NVKP, Nederlands Vereniging Kritisch Prikken.

Vaccinatie en dieren
Ook onze honden katten en paarden worden regelmatig gevaccineerd voor diverse ziektes. Bij dieren kunnen klachten ontstaan die mogelijk te maken hebben met vaccinaties. Een homeopatische behandeling kan hierbij preventief werken, ondersteunen of tot herstel leiden. Misschien is het goed te weten dat wetenschappelijk onderzoek aantoont dat honden en katten ook voldoende beschermd zijn als zij slechts één maal in de drie tot vijf jaar hun vaccinaties krijgen.

Zie ook de websites:
Canine Health Concern en
Carnibest