Kinderen en Homeopathie

 KinderenJipPlaatjeBij het behandelen van kinderen komen een aantal belangrijke fasen en gebeurtenissen naar voren die met homeopathie ondersteund kunnen worden.

1. Kinderwens
Helaas komt het voor dat vrouwen om duidelijke en/of onduidelijke redenen niet zwanger kunnen worden. Een homeopathische constitutiebehandeling kan hierbij ondersteunen.

2. Zwangerschap
Tijdens de zwangerschap ondervinden veel vrouwen een grote verscheidenheid aan klachten die in veel gevallen met homeopathie te ondersteunen zijn. Denk bijvoorbeeld aan; misselijkheid, bloedarmoede, bekkeninstabiliteit, hoge bloeddruk.

3. Bevalling
Rond en tijdens de bevalling kunnen problemen optreden die met een homeopatisch middel te ondersteunen zijn.
Denk bijvoorbeeld aan; geen ontsluiting, geen wee├źnactiviteit, stuitligging, ingeknipt of ingescheurd zijn, achterblijvende placenta, niet op gang komen van de baby.

4. Kraamperiode
Een mooie periode met een nieuw wezen, maar soms ook een tijd met klachten waarbij de homeopathie verlichting kan brengen.
Denk bijvoorbeeld aan; problemen met de borstvoeding, klachten na een keizersnede, klachten na ingeknipt/ingescheurd zijn, post partum depressie, huilbaby, slaapproblemen, problemen in de ontwikkeling van de baby

5. Eerste levensjaren
Het opvoeden van een kind is een hele (mooie)taak die niet altijd zonder hobbels verloopt. De homeopathie kan in veel gevallen ondersteuning bieden.
Denk bijvoorbeeld aan; lichamelijke klachten (oorontsteking, huidproblemen), klachten na vaccinaties, ontwikkelingsstoornissen, slaap, eet en zindelijkheidsproblemen en gedragsproblemen.

6. Opgroeien
Na de eerste levensjaren en ook later kunnen er klachten, problemen ontstaan die mogelijk met homeopathie ondersteund kunnen worden.